Kistefabrik planter et nyt træ for hver kiste

“For 5 år siden besluttede den danske kistevirksomhed Tommerup Heilskov, at det skulle være slut med at bruge træ uden at få plantet noget nyt”, sådan lyder starten på den artikkel TV2 bragte d. 12. September i forbindelse med den landsdækkende kampagne “Danmark Planter Træer”. 

Vi hos Tommerup Heilskov besluttede nemlig for 5 år siden, at få en mere ansvars- og klimabevidst struktur i vores virksomhed. Vores politik siger nu, at det skal være 1 til 1 når omhandler at plante 1 træ for hver kiste der produceres. Det koster 20 kroner per træ, der plantes, og vi bruger omkring en halv million kroner om året på træplantning. Vi håber, at vi kan være at forgangsbillede og dermed inspirere nogle af Danmarks andre virksomheder til at følge trop.

Træerne plantes i såkaldte folkeskove. Vi har blandt andet plantet træer i Folkeskoven Elmelund på Fyn, Folkeskoven Fløng på Sjælland, Folkeskoven Byager ved Aarhus og Folkeskovene Høgshøj, Hornbæk og Oust Mølle ved Randers. Derudover har vi fået plantet 8888 træer i Ghana.

Folkeskovene tager sig af træerne og sørger for eksempel for at erstatte træer, der ikke overlever de første tre år med nye. Hver hektar skov binder omkring 10 tons CO2 om året. De nye skove bliver fredskov og er dermed sikret ud i fremtiden.

Vi hos Tommerup Heilskov planter træerne gennem Growing Trees Network, der er en del af den landsdækkende klimaindsamling Danmark Planter træer.

Du kan se og læse artiklen her:

https://vejr.tv2.dk/2019-09-12-kistefabrik-planter-et-nyt-trae-for-hver-kiste