BÆREDYGTIGHED
Tommerup Heilskov har bæredygtighed øverst på dagsordnen. Vi har i lang tid arbejdet på at fjerne uforgængelige og ikke-bæredygtige varer fra vores sortiment. I begravelseskister har vi bl.a. erstattet polyester med papir for at sikre nedbrydeligheden, og vi arbejder aktivt med at finde de mest miljøvenlige materialer til kister og urner, så de har en kortere nedbrydningstid og hurtigere går tilbage til naturens kredsløb.
"Vi bor op ad skoven og kan se den fra kontoret. Derfor tænker vi naturen ind på en anderledes måde, end hvis vi lå i et industrikvarter. Min vej til arbejde om morgenen er stille og fredelig, og jeg tror det afspejler sig i vores verdenssyn. Kontrasten til at køre på arbejde ad sydmotorvejen ved København er meget stor." - Ulrich Hein Boe Nielsen, Direktør hos Tommerup Heilskov

Miljøvenlig begravelse
Hos Tommerup Heilskov tager vi ansvar for at gøre begravelser mere bæredygtige. Vi har gennem mange år arbejdet på at finde materialer, der nedbrydes hurtigere, så de lettere indgår i naturens kredsløb. Vi baserer f.eks. vores kistefor på papir i stedet for polyester, og vi har for nyligt introduceret en serie nye, let nedbrydelige urner.

Vi planter nye træer
Hos Tommerup Heilskov vil vi gerne give noget tilbage til naturen. Derfor planter vi et træ for hver kiste vi bringer via et samarbejde med Growing Trees Network. Vi er stolte over at være med til at etablere skovarealer til glæde for plante- og dyrelivet, klimaet, vandmiljøet og fremtidige generationer.

Socialt ansvar
Vi har ansat gode folk i skånejob, flexjob og på arbejdsprøvning, og alle i virksomheden er glade for at bære en del af et fælles socialt ansvar. Som familieejet virksomhed i fjerde generation er vi desuden stærk forankret i vores lokalområde og går derfor meget op i at skabe lokale jobs.
Træd varsomt på denne jord - også når du går herfra
Hos Tommerup Heilskov bekymrer vi os om verden og vil gerne inspirere andre gennem konkrete handlinger. Fordi vi selv bruger nordisk træ på vores fabrik i Glamsbjerg på Fyn, har vi besluttet at sætte handling bag vores motto: Hvad vi låner af naturen, leverer vi tilbage til naturen.
VI PLANTER ET TRÆ FOR HVER KISTE VI BRINGER
Når du vælger en kiste fra Tommerup Heilskov, donerer vi et træ til en af de danske Folkeskove. Et træ skaber glæde og er et håndgribeligt minde om et levet liv, og samtidig gavner nyplantet skov naturen til glæde for kommende generationer.
Træerne plantes i folkeskove rundt om i landet i samarbejde med Growing Trees Network. Vi har pt. plantet over 135.300 træer i de danske folkeskove, svarende til knapt 22 hektar. Et fuldvoksent træ lagrer op til 5 tons CO2, og skoven yder maksimal langsigtet beskyttelse af vores drikkevand. Samtidig er skoven levested for mange dyre- og plantearter, og sikrer dermed biodiversiteten i den danske natur.
Godt samarbejde sikrer skovene
Growing Trees Network sørger for klargøring af jord og tilplantning af skovområdet, hvor der plantes ca. 4.000 træer pr. hektar. De etablerer også eventuel indhegning samt stier og P-pladser, så skovene kan bruges rekreativt. Endvidere garanterer Growing Trees Network 3 års etableringspleje, så træer, der ikke overlever de første tre år, erstattes af nye.
Kommunen står for planlægning og anlæggelse af skoven og har ansvaret for den fremtidige drift. De nye skove pålægges fredskovspligt, så fremtidige generationer også kan få glæde af skovene.
Vi tænker på fremtidige generationer
Vi planter et træ for hver kiste vi bringer. Vores motto er: Hvad vi låner af naturen, leverer vi tilbage til naturen. Eftersom vi bruger nordisk træ på vores kistefabrik i Glamsbjerg, ser vi det som vores pligt at give noget igen, og derfor har vi i samarbejde med Growing Trees Network plantet mere end 135.300 træer siden 2014.
Oust Mølle Folkeskov
Vi planter træer i Oust Mølle Folkeskov ved Randers.
Der skal plantes 24.000 træer i denne skov. Tommerup Kister har doneret de 6.600 stk.
Folkeskoven Fløng
Tak for at du har været med til at plante de sidste 3.000 træer i Folkeskoven Fløng den allerførste sjællandske folkeskov. Folkeskoven blev indviet på Skovens Dag 2014 af tidl. Miljøminister og EU kommissær Connie Hedegaard. Nu, takket været jeres støtte, er skoven fuldt plantet.
Høgshøj Folkeskov
Vi plantet træer i Folkeskoven Høgshøj ved Randers. 9% af Randers kommunens areal er dækket med skov. Det er under landsgennemsnittet på 13,5%. Vi er med til at fordoble skovarealet i Randers Kommune over en trægeneration (80-100 år), jf. Randers Kommunes Miljø- og naturpolitik 2008-2012.
Folkeskoven Byager
Vi har nu plantet træer i Folkeskoven Byager. Den nye skov er med til at beskytte de vigtige grundvandsmagasiner, der findes i området, hvor Aarhus Vand årligt indvinder 2 mio. kubikmeter drikkevand til aarhusianerne, svarende til 17.000 familiers årlige vandforbrug.
Growing Trees Network
Growing Trees Network rejser en række folkeskove i Danmark og beskytter derved grundvandet mod kvælstof mv. til glæde for natur, dyr og mennesker. Skove kan optage CO2 fra luften, så det er en gevinst for klimaet.
Folkeskoven Elmelund
Vi planter et træ for hver kiste vi bringer. Derfor var vi med til at plante vores første 2000 træer i Folkeskoven Elmelund, Odense lørdag d. 8. november. Træerne blev plantet i samarbejde med Odense Kommune og Growing Trees Network. Der var over 200 fremmødte og en fantastisk stemning.